EDGE på Svalbard

Hvis du noen gang har vært i Barentsburg forbinder du sannsynligvis området med et lavteknologisk sted, der gruvedrift er den eneste grunnen til at det er folk der. Det er for eksempel lite sannsynlig at noen av innbyggerne leser dette. Men det er også mye turisme på øya.

På snøscooter kommer det jevnlig turister med og uten guide til Barentsburg. Også båtturister, folk i fritidsbåter og mannskap ombord i fiskefartøyer er tilstede.

Med tanke på dette har Telenor Mobil nå utvidet dekningen ved å bygge en ny basestasjon. Dekningen er blant annet tilstede langs hele kysten mellom Longyearbyen og Barentsburg.

Tidligere har den eneste aktøren for mobilbruk i Barentsburg vært den russiske operatøren Megaphone. Denne mobiloperatøren tok hele 30 kroner per minutt for å ringe til en abonnement av Telenor Mobil. Det var derfor ingen god idé å bruke et norsk mobilabonnement på øya.

Nå kan det være en idé å låse telefonen til det langt billigere Telenor Mobil, om du er i nærheten. Dette fordi dekningen til Megaphone kan være sterkere enn Telenors noen steder, og dette nettverket derfor automatisk vil benyttes.

Telenor Mobil har tatt i bruk teknologien "extended cell" for å oppnå forbedret dekning. "Det betyr at vi under optimale forhold har GSM-dekning i en radius på 65 km fra Bykollen i Barentsburg", sier dekningsdirektør i Telenor Mobil, Bjørn Amundsen.

Den nye basestasjonen i Barentsburg er også utstyrt med støtte for EDGE. Det betyr datahastighet opp mot 128 kb/s.

"Vi vil fortsette forbedringen av basestasjoner og dekningsforhold her på Svalbard. Innen senhøsten 2004 skal vi utvide dekningsområdene ytterligere, og alle basestasjoner vil være oppgradert med EDGE", sier dekningsdirektøren.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen