EDGE fra Samsung

Da amobil.no tidligere i høst fikk en sniktitt på den kommende Samsung D500, var det vanskelig å finne noe negativt, men at EDGE ikke var å finne, kunne påpekes som en mangel. Det kan virke som om Samsung har tatt dette til etterretning, for allerede er D500E på vei.

EDGE til alle
Det var på CeBIT i mars i år, at Samsung først viste frem sine modeller med EDGE ombord. SGH-P710, SGH-P777 og SGH-D500E var de aktuelle telefonene. Planene ser foreløpig ut til å være at hvert kontinent får sin egen modell. P710 til Asia, den slippes på Filippinene i første omgang, P777 tar turen over til USA, og sist, men ikke minst er det Europa som får D500E.

I følge Samsungs pressemelding skulle D500E vært tilgjengelig allerede i november, men alle som venter i spenning på å se D500 på lager, undertegnede inkludert, vet at foreløpig er ikke den nye telefonen, hverken med eller uten E, kommet til Norge.

Funksjonsrik
D500 har allerede et velfylt sortiment teknologi å by på. 1,3 megapiksels kamera, høyoppløst skjerm, mp3-spiller, romslig minne og den gledelige blåtann-støtten som Samsung har tatt seg god tid med å implementere.

At EDGE nå legges til, er meget interessant, og vil gjøre telefonen mer konkurransedyktig mot eksisterende og kommende 3G-telefoner.

P710 på sin side, skal etter sidende være en kamskjellstelefon. Rotérbart VGA-kamera og muligheter for å sette filmklipp som "bakgrunnsvideo", trekkes frem ved siden av EDGE-støtte.

En talsmann for Samsung Electronics sier at "lanseringen av våre EDGE-telefoner understreker Samsungs teknologiske overlegenhet", så det er åpenbart at de selv har høye tanker om produktene sine.

Samsungs hjemmesider har foreløpig ikke mye info om D500E, men en italiensk bruksanvisning foreligger. Om du er stødig i italiensk, kan du laste ned den herfra. Pressemeldingen om D500E, P777 og P710 finner du her.