EDB kjøper IS Partner

(foto: iStockPhoto)
(foto: iStockPhoto)

IT-avdelingen til tidligere Hydro, nå StatoilHydro ble i dag solgt til EDB Business Partner for 1,192 milliarder kroner. Omsetningen til IS Partner var i 2007 på rundt 1,7 milliarder kr og enheten har rundt 1000 ansatte. 360 av disse er innleide konsulenter.

IS Partner har kontorer 50 forskjellige steder i verden, med hovedkontor i Oslo.

EDB vil etter oppkjøpet få 6000 ansatte og en omsetning på 8 milliarder kroner. I tilegg får selskapet en stor kunde i form av StatoilHydro.

– I EDB Business Partner har vi funnet en god industriell norsk eier for IS Partner og en sterk strategisk IT-partner for StatoilHydro. Forholdene ligger nå til rette for en videreutvikling av kompetansen i IS Partner og en sterk videreføring av leveransene til StatoilHydro, kommenterer Hilde Merete Aasheim, konserndirektør for stab og konserntjenester i StatoilHydro.

IS Partner har nylig inngått flere avtaler som blir videreført etter salget. Blant annet en fireårig avtale med StatoilHydro.

Administrerende direktør i IS Partner, Ivar Arne Børset, vil fortsette i sin stilling og blir med i ledergruppen til EDB Business Partner.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen