EBL skal bekjempe strømforbruket til LCD skjermer

Selv om nye prosessorer, grafikkbrikker og brikkesetter har redusert strømforbruket sitt er det fortsatt langt igjen til man kan få virkelig lang batterilevetid på bærbare. Det som holder igjen lengre batterilevetid på bærbare PCer i dag er LCD skjermene. LCD skjermer står for ca. 33% av hele strømforbruket i en bærbar PC. Du kan forøvrig lese mer om strømforbruket til andre komponentene i vår artikkel som du finner her.


Anand Chandrasekher viser frem skjerm basert på en helt ny teknologi som har lavere strømforbruk enn dagens skjermer. Skjermene er i produksjon i dag og vil være på markedet i løpet av neste år.

EBL skal komme frem til nye metoder og ny teknologi for å gjøre noe med strømforbruket til LCD skjermer. Gruppen skal også jobbe med en rekke rekommandasjoner for å forbedre skjermteknologien. EBL skal blant annet se på ulike baklysteknologier, skjermlysstyrke, ulike fargekart og anbefalt utstyr til produksjon av skjermer med lav strømforbruk. Det i hvert fall det som står øverst på prioriteringslisten til EBL. Under IDF i år viste Intel frem en intelligent skjerm registrerer om brukeren faktisk ser på skjermen eller ikke. Når brukeren ikke ser på skjermen slår skjermen seg av automatisk. Intel hevder at dette vil redusere det gjennomsnittelige effektforbruket med ca. 3W.

Det er som sagt ikke bare strømforbruket til LCD skjermer EBL skal bekjempe. Gruppen skal også sørge for å utarbeide nye metoder for å få ned det generelle strømforbruket til bærbare PCer. Aktive medlemmer i gruppen er forbausende stor og listen over medlemmer er imponerende. Både programvare og maskinvare produsenter er med i EBL. Vi vil nevne følgende.; Acer, ASUSTeK Computer, Compal Electronics, Dell, Fujitsu, Hewlett Packard, Intel, LG Electronics, Matsushita Electric Industrial (Panasonic), Microsoft, Samsung Electronics, Toshiba og Wistron. For å få en full oversikt over medlemmer i EBL se EBL WG sine sider.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen