Ebay kjemper for fri netthandel

Ebay hevder at hele deres plattform og markedsstrategi nå er under angrep fra enkelte produsenter som ønsker å skru klokken tilbake og blokkere salg av deres produkter på nett i EU. Selgernes rettigheter til rettferdig konkurranse på nett og kjøpernes rettigheter til tilgang på de beste prisene er truet.

Produsentene som ønsker begrensninger seiler under flagget om at de skal forhindre piratkopierte produkter. Ebay på sin side viser til at slike begrensinger ikke bare legger bånd på uekte varer men også ekte varer, både nye og brukte, og hevder at produsentenes agenda egentlig er å sørge for at deres varer ikke skal selges på Ebay i det hele tatt. Det vises også til at de selv jobber aktivt for å forhindre piratkopiering og bare 0,15 prosent av alle salg på Ebay i fjor ble rapportert som piratkopier.

Restriksjonene legger bånd på det europeiske nettmarkedet og gjør livet vanskelig for selgere og kjøpere i Europa. Ebay indikerer at motivasjonen til produsentene er å opprettholde kunstig høye priser og eliminere private selgere og små bedrifter.

Ebay forstår at det må finnes begrensinger, men mener at slike ting som at man må ha en fysisk butikk før man får lov å selge på nett er urettferdig. Fremfor alt mener de at alle kunder må ha retten til å videreselge varer de selv har kjøpt.

Ebay har nå satt i gang en underskriftskampanje for å legge press på EU til å innføre lover som forbyr slike urettferdige praksiser blant produsenter i EU for å sørge for fri handel i Europa. De oppfordrer politiske partier på tvers av Europa til å støtte kampen for retten til fri handel på nettet.

Les mer om underskriftskampanjen på denne siden (krever innlogging).

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen