eBay avslutter Passport-samarbeid

Det at eBay avslutter samarbeidet kan se ut til å bli en avgjørende faktor for fremtiden til .NET Passport. Microsoft har nå fjernet listen over sider som benytter seg av .NET Passport fra deres hjemmeside, omtrent samtidig som eBay annonserte at de slutter å bruke Passport.

På Microsofts liste over nettsider som brukte Passport, stod tidligere alle landene eBay hadde nettsider i. Om disse blir fjernet, står en igjen med svært mange nettsider som Microsoft driver alene, og noen få store selskaper som sikkerhetsselskapet McAfee, kaffi-giganten Starbucks, nettauksjonssidene til QXL, og den amerikanske børsen NASDAQ.

.NET Passport er likevel langt fra død. Microsoft alene har svært mange brukere av tjenesten, og bare i Norge er det rundt 800 000 brukere. Alle som har en Hotmail-konto har også et .NET Passport, og bare her finner man mange millioner brukere.

eBay har utviklet egne tjenester som vil erstatte de tjenestene som .NET Passport leverte gjennom MSN Messenger. De kommer også å levere en egen verktøylinje for Internet Explorer, som lar deg overvåke auksjoner du deltar i.

Kilde: eBay, MSN

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen