Test

Eavesdropper

Mayhem Eavesdropper er, som du sikkert greier å gjette deg frem til, et høreapparat som etter sigende skal gi deg superhørsel. På pakken reklamerer Mayhem med at du skal kunne tyvlytte til andres samtaler på nesten 25 meters avstand.

Man kan alltids spørre seg selv hvem som vil kjøpe et slikt produkt for å avlytte andres private samtaler. Det kan være verdt å merke seg at hvis du bruker Eavesdropper, havner du i en gråsone både når det gjelder etikken og loven. Det er nemlig ikke tillatt å overvåke andres samtaler uten at de du lytter til er klar over det.

Men fungerer den? Til tross for de etiske gråsonene har vi tatt den lille dingsen til nærmere undersøkelse.

Klar til bruk
Eavesdropper kommer klar til bruk i pakken. Det følger også med et ekstra batteri.

På selve apparatet er det festet en ørepropp. Det er meningen at du skal ha apparatet hengende på det ene øret, og proppen i det andre øret. Apparatet i seg selv er gjør ikke annet enn å fange opp lyd via via mikrofonen, som befinner seg nederst på apparatet.
Derfor vil du oppnå best lyd hvis du vender deg mot lydene du vil høre bedre.

Apparatet har tre nivåer: Av, lav lyd og høy lyd. Det er meningen at du skal kunne høre ekstra godt når du bruker det høyeste nivået. Eavesdropper skal med andre ord være et høreapparat på boler.

Ubehagelig og fjollete
Nå skal man kanskje ikke ha for høye forventninger til et slikt produkt til en pris av 60 kroner. Men vi må likevel innrømme at skuffelsen over kvaliteten var overveldende etter noen minutters bruk av Eavesdropper.

For det første er øreproppen voldsomt ubehagelig å bruke, og selve apparatet er tungt og henger dårlig på øret. For det andre ser det direkte fjollete ut å gå med et forvokst høreapparat.

Lydkvaliteten er det heller ikke mye pent å si om. Du hører faktisk mer, mye mer. Problemet er at apparatet ikke sorterer ut lyden særlig godt. Skal du bruke Eavesdropper i et kontorlandskap, vil du derfor oppleve at lyden av papirer som rasler og susende datamaskiner forsterkes like mye som stemmene du hører.

Det at det kun er én propp, gjør sitt til at du egentlig blir mer forvirret enn noe annet. For selv om du hører mer på det ene øret enn vanlig, hører du ikke mindre enn vanlig på det andre.

Tar du med deg Eavesdropper ut på gaten i en storby, kan du glemme å få med deg hva de to personene over gaten sier til hverandre. Du vil sikkert høre de, men du vil også høre trafikken og all annen støy minst like høyt.

I tillegg har begge nivåene et konstant sus som ødelegger for detaljene i lydbildet. Apparatet er også såpass flink til å fange opp lyd at en plutselig, skarp lyd, kan gi deg en skikkelig smell på trommehinnen.

Hører mer - av alt
Vi konkluderer med at du hører mye mer med Eavesdropper enn uten. Problemet er at du hører mer av alt, noe som gjør at du faktisk ikke hører noe som helst. Et evig sus i selve apparatet samt et eneste virvar av lydkilder som skriker over hverandre, bidrar sammen til å gjøre Eavesdropper til et nokså meningsløst apparat.

Kvalitetsmessig kunne du like gjerne vunnet denne som vervepremie når du melder bestemor inn i en bokmerkeklubb via postordre.

Vi takker Gadgets.no for utlån av Eavesdropper. Har du lyst på ditt eget eksemplar av Eavesdropper, kan du kjøpe det til 59 kroner uten frakt hos Gadgets.no.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen