Easytel politianmeldes av egne kunder

Forbruker.no og Bergens Tidende (BT) har de siste par dagene fortalt historien om misfornøyde telekunder som har sett seg så lei på behandlingen fra Easytel at de nå kontakter politiet.

Et ektepar i Bergen har gått til det skritt å politianmelde selskapet for gjentatt feilfakturering.

Skylder på tredjepart

Easytel skylder på sin side på selskapet som har ansvaret for fakturering av kundene deres.

– Det er snakk om en feilfakturering fra Payex, som har ansvar for faktureringen vår. En menneskelig svikt har medført at en rekke av våre kunder ble avkrevd for mye penger, sier daglig leder i Easytel, Jonny Svensson, til BT.

Ifølge forbruker.no skal feilfaktureringen berøre såpass mange som 1000 av Easytels kunder, og det totale beløpet som feilaktig kreves inn kan være så høyt som tre millioner kroner.

– Umulig å komme fram

En av kundene kan overfor forbruker.no fortelle at det har vært komplett umulig å komme fram til selskapet. Da Kjetil Nordrum ringte til Easytel på fredag, ble det opplyst at han var nummer 4000 i køen.

Også BT rapporterer om tilsvarende hendelser. Der opplyser Robert og Fiona Smith-Hald at de har sittet i lange telefonkøer, bare for å oppleve at samtalen til slutt avbrytes før de har fått snakke med noen som helst.

Easytel anklages også for ikke å svare på kundenes eposthenvendelser. Post- og teletilsynet opplyser at også de har blitt kontaktet av Easytel-kunder som ikke klarer å få kontakt med kundesørvisavdelingen.

Risikerer tvangsmulkt

Som om ikke det var nok, lever selskapet heller ikke opp til sine forpliktelser overfor Brukerklagenemda for elektronisk kommunikasjon. Easytel plikter å være med, men har likevel ikke betalt avgiften.

– Dersom de ikke snart oppfyller sine forpliktelser, kan de straffes med tvangsmulkter på minst ti tusen kroner dagen, sier avdelingsdirektør Torstein Olsen i Post- og teletilsynet til BT.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen