Espen Hilton fra Homsepatruljen fikk prøve seg som "easybringer". (Bilde: Vegard Haugen, Amobil.no)

Easybring relansert før julerushet

Satser på at flere vil leke julenisse for dem etter Postens siste frist i desember.

Easybring lanserte pakkeleveringstjenesten sin i august, men da var det kun iPhone-brukere som fikk tilgang til appen. Nå, et par uker før jul, står det ferske selskapet klar med en Android-app og en såkalt HTML5-app som kan brukes på øvrige mobiltelefoner. De første månedene regner de som testperiode, men i dag er tjenesten offisielt lansert.

– Nå er Easybring tilgjengelig på alle plattformen, også som Android-app og HTML5-app, sa administrerende direktør Erland Bakke i Easybring under lanseringen.

Han forteller at de nå har 4000 "easybringere", og det vil si de som har lastet ned appen, registrert kredittkort, mobil og e-post. De aller fleste brukerne holder til på Østlandet, men Bakke sier at både Sørlandet og Vestlandet også har en del brukere. Spredningen får imidlertid betydning for hvor kjapt oppdragene plukkes opp.

– I Oslo går det på minutter, fra Oslo til andre byer tar det kanskje en dag, men skal pakken nord for Trondheim kan det fort ta over en uke, sier Bakke.

(Til info: Erland Bakke i Easybring har tidligere jobbet i Mediehuset Digital, som senere ble til Mediehuset Tek, og som nå står bak Amobil.no og Mobilen.no).

Vil "hjelpe Posten"

Administrerende direktør Erland Bakke i Easybring.
Administrerende direktør Erland Bakke i Easybring.Foto: Vegard Haugen, Amobil.no

Postens frist for å sende pakker som skal rekke å komme frem før jul innenlands er 16. desember. Easybring satser nå på at de skal kunne "hjelpe Posten" med pakker som må frem til jul etter denne fristen. Eksempelvis at en easybringer tar med en julegave på flyet fra Oslo til Bergen på Lille julaften og leverer den på døra til mottakeren.

– Vi er godt rustet for å ta med julegaver, hevder Bakke.

Posten har tidligere ikke vært så begeistret for Easybring fordi navnet minnet om deres egen bedriftspakketjeneste Bring. Selv om både Posten og Easybring leverer pakker, er det stor forskjell på tjenestene. Posten har for eksempel en leveringsgaranti over hele landet, mens Easybring er helt avhengig av at noen ønsker å påta seg oppdraget. Selv om alt du sender via Easybring er forsikret for inntil 10.000 kroner, vil nok mange føle at Posten fortsatt er det tryggeste valget. Ifølge Bakke har samtidig deres tjeneste visse fordeler.

– Med Easybring er det to hender fra A til Å, og du vet hvem som har levert pakken. Da blir det mye mer åpent, og enkere å forklare hvis det skulle skje noe underveis, sier han.

Samarbeid med Fretex

Easybring har også inngått et samarbeid med Frelsesarmeens bruktbutikker Fretex. Dette går både ut på at easybringere skal hjelpe til med å hente pakker som skal til Fretex, samt at de 15 prosentene som Easybring vanligvis tar per levering skal gå til Frelsesarmeen frem til jul.

– Vi vil heller gi penger til Fretex enn å gi penger til "marketing", og det tror vi er smartere for oss også, sier Easybring-sjefen.

Administrerende direktør i Fretex, Eivind Madsen, sa under pressekonferansen at han håpet det ville bli et langvarig samarbeid med Easybring, samt at dette kunne hjelpe til med å unngå fulle gjenbruksstasjoner.

Kjørte oss bort

Homsepatruljen leverte gaver til Fretex etter lanseringen.
Homsepatruljen leverte gaver til Fretex etter lanseringen.Foto: Vegard Haugen, Amobil.no

Etter pressekonferansen skulle pressen få demonstrert hvordan Easybring fungerer i praksis. Derfor skulle Per Sundnes, Espen Hilton og John André Hanøy fra Homsepatruljen på TV 3, samt komiker Tommy Steine, hente- og så levere pakker til Fretex-mottaket. Bilen undertegnede satt i sleit imidlertid med å finne adressen til der vi skulle plukke opp pakken, og hadde dette vært et reellt oppdrag spørs det om det om 50-lappen easybringeren fikk som betaling ville vært verdt turen. Samtidig fortalte vår sjåfør, som selv var student, at han på det meste hadde tjent nesten 12.000 kroner på en to-dagers tur til Vestlandet.

Petter Solberg, som er deleier i Easybring, skulle også deltatt på pressekonferansen, men han hadde "en annen kunngjøring i dag." Det viste seg å være at han legger opp som rallysjåfør.

Les også: Med denne appen kan du tjene penger som bud

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen