EarthLink stopper SPAM

  • Endret
For litt over en måned siden lanserte EarthLink sitt nye våpen i kampen mot SPAM. Det gamle SPAM filteret som blokkerer mellom 70 og 80 % av all SPAM holder ikke. Det nye filteret filtrerer e-post basert på avsender og skal jobbe sammen med det gamle filteret. Med det nye filteret må brukerne lage en liste over godkjente avsendere. Kommer en avsender som ikke er i denne listen, sendes en e-post tilbake til avsender for å få en bekreftelse på at det finnes en avsender. På denne måten skal filteret effektivt stoppe automatisk utsendte SPAM e-poster. Omtrent 15 % av e-postene går i dette filteret.

Det virker som at kundene EarthLink er villige til å prøve dette filteret som er helt frivillig å ta i bruk. Så langt har 5 millioner av kundene skal allerede ha tatt programmet i bruk. Det er ventet at dette filteret skal passe til mellom 90 og 95 % av brukerne.

Denne typen med filtre har fått en god del med kritikk fra forskjellige hold, der det pekes på flere svakheter med systemet. Bedrifter som mottar ordre via e-post kan fort miste en ordre eller to som blir feiltolket av filteret. Personer som er i jobbsøker situasjon der e-post blir brukt til å sende bekreftelser eller innkallinger. Nyhetsbrev har også fått problemer med å slippe igjennom filteret.

Veldig mange andre Internett leverandører sitter og venter på resultatene fra EartLink, for å se hvordan dette slår an. Anti-Spam Research Group jobber også med å lage en standard for slike programmer, slik at det vil bli tatt i bruk over hele verden. Da vil det antagelig vis ikke ta lang tid før vi ser disse filtrene her i Norge.
Kilde Yahoo

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen