EA Games blir mobile

Etter en lengre periode med rykter, er det endelig klart at verdens største spillprodusent, EA Games, blir mobilspillprodusenten Jamdat Mobiles nye eier.

I flere måneder har spekulasjonene rådet rundt Jamdat Mobile etter at det ble klart at selskapet var på jakt etter en ny samarbeidspartner. Nå har altså EA Games slått til og kjøpt Jamdat Mobile for den nette sum av $680 millioner, eller nærmere 4,5 milliarder kroner.

Jamdat Mobile har en rekke populære spill på merittlisten, blant annet Tetris og Bejeweled. EA Games kan på sin side skilte med blant annet spillseriene Need for Speed, The Sims og Battlefield.

EA er for øvrig ikke helt ukjent i mobilverdenen. Selskapet har allerede en divisjon for mobilspill. Mobildivisjonen har imidlertid ikke blitt noen stor suksess, og EA er mest kjent for sine spill til PC og spillkonsoller som blant annet Playstation, Xbox og Nokias bærbare spillkonsoll N-Gage og N-Gage QD.

Å skape spill til PC og spillkonsoller er langt fra billig. I følge Wall Street Journal koster det å lage et avansert konsoll- eller PC-spill opptil 20 millioner dollar. Langt billigere er det derimot å produsere spill til mobiltelefoner, nærmere bestemt en tiendedel av prisen.

Greg Ballard, leder for Glu Mobile, en konkurrent av Jamdat Mobile, sier til avisen at spillprodusentene har undervurdert mobilspillenes kompleksitet og vissheten om at spillene må tilpasses en rekke forskjellige modeller.

Det er foreløpig ikke klart om vi snart kan forvente å se kjente EA-spill til mobilen eller om samarbeidet går i en annen retning. Det er imidlertid lov å håpe på at vi snart kan få nyte The Sims og andre EA-klassikere rett på mobilen.

(Kilder: Computerworld, CNN, Teleavisen, Wall Street Journal, )

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen