E710 i OL-versjon

Samsung lanserte i dag tre nye modeller for det nordiske markedet, og blant dem oppfølgeren til bestselgeren E700. Den nye telefonen kommer i kamskjellsformat og vil blant annet ha kamera, stor fargeskjerm og fotolys.

Telefonen, som har fått navn E710, er en spesiallaget telefon for de olympiske lekene i Athen til sommeren og vil i den forbindelse bli levert med masse ekstra OL-materiale. Dette dreier seg om alt fra en egen OL-pakke med ryggsekk, solbriller og vannflaske til Javaspill med OL-tema som brukeren kan laste ned.

Selv oppstartsanimasjonen er forandret og vil nå vise OL-symbolet istedenfor Samsungs egen oppstartsanimasjon.

E710 vil kun bli solgt på det nordiske markedet, og er fullt og helt en nordisk bestilling. For eksempel vil telefonen ha de nordiske nasjonalsangene som ringetoner og de nordiske flaggene som bakgrunnsbilder.

Den nye telefonen ligger ellers på stedet hvil i forhold til E700 når det kommer til teknologi og funksjoner. Telefonen er i likhet med forgjengeren en dual band telefon, som betyr at den bare kan brukes i Europa og Asia. Den har heller ikke Blåtann eller e-post, og har dermed kun MMS og infrarød til overføring.

Skjermen vil også ha den samme fargedybde på 65.000 farger og kommer til å ha en oppløsning på 160x128 piksler. Den utvendige OLED-skjermen er imidlertid noe forandret fra E700 ved at den kun har gråtoner og ikke farger.

På kamerafronten har det også skjedd enkelte forandringer. Kameraet tilbyr fremdeles en bildeoppløsning på 640x480 piksler, men man kan i tillegg ta opp video med lyd. Funksjonen kalles videomemo og bruker Motion JPEG til å ta korte videosekvenser.

Telefonen har også fått fotolys, likt det vi nettopp så på Samsung X600 da vi testet denne. Fotolyset kommer i tillegg til nattmodus, og E710 kan dermed se ut til å bli en sommerhit hos amatørfotografer såvel som hos OL-entusiaster.

Når det kommer til batterilevetid er telefonen omtrent på nivå med E700. Taletiden er noe forbedret og er ifølge Samsung på 5 timer maksimalt. Standbytiden er på 180 timer.

Prisen på E710 vil bli rundt 4300 kr og telefonen ventes til landet i juni. Vi vil selvfølgelig komme tilbake med en test når det skulle være mulig.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen