E-post og champagne

Alternativ tekst mangler
(Alle foto: Silje Gomnæs)

I går kveld åpnet verdens første Blackberry-butikk, og det i Oslo sentrum. Amobil var selvfølgelig til stede og overvar åpningen.

Med champagne i glassene og drøssevis av Blackberry-er på bordene åpnet Tricgom i går kveld sitt Blackberry-senter.

Alternativ tekst mangler
Nok å henge fingrene i for gjestene

Butikken ligger like ved Rådhuset, og fungerer både som kontor for de Trigcom-ansatte og som vanlig butikk. Det gjør at kunder som lurer på noe kan gå rett i butikken og få svar med en gang.

- Her kan man få svar på enkle spørsmål, og på veldig vanskelige spørsmål, sier Tricoms presseansvarlige, Tom Bøe, til Amobil.

Lokalene er foreløpig noe glisne hva angår produkter. Det finnes kun én tilgjengelig Blackberry-modell i Norge foreløpig, nemlig 8700g. Til gjengjeld var det nok av 8700g-eksemplarer på bordene, som både åpningsgjester og kunder fikk prøve.

Alternativ tekst mangler

Administrerende direktør i Trigcom,

Helge Birkeland, viser frem 8700g.

Støtte for EDGE
8700g ble lansert i april i USA. Her i Norge skal modellen foreløpig kun selges mot bedriftsmarkedet. Telefonen har en skjermoppløsning på 240 x 320 piksler, og støtte for EDGE.

Internminnet til 8700g er på 64 MB, og støtte for minnekort finnes ikke. Det burde likevel være nok for de fleste, tatt i betraktning at du verken kan spille av mp3-sanger eller ta bilder med den. 8700g har nemlig heller ikke kamera. Les flere detaljer i saken "Slik får du Blackberry".

Vi har testet 8700g, og konkluderer med at telefonen er det beste du kan få til mobil e-post i Norge i dag. Du kan lese mer om hva vi synes i testen vår av 8700g.

Trigcom har for lengst annonsert at de planlegger en lansering av Blackberry for privatmarkedet.

Ny Blackberry til jul
Bøe vil ikke snakke så mye om lanseringen for privatmarkedet, men avslører at det vil komme en helt ny modell før jul, som er rettet mot privatkunder. Denne vil selges med litt andre funksjoner og tjenester enn Trigcoms bedriftstilbud, forteller han.

Trigcoms administrerende direktør, Helge Birkeland, har tro på at nordmenn vil trykke Blackberry til sitt bryst.

- Det er ikke bare selve enheten, men summen av enheten og opplevelsen av å ha e-post tilgjengelig på mobilen, sier han til Amobil.

Det gjenstår å se om Birkeland får rett i sine spådommer. Det er imidlertid ikke alle som tror at Blackberry vil bli noen suksess i Norge. Teleanalytiker John Strand tror det allerede finnes så mange e-posttjenester i Norge at Blackberry vil bli overflødig. Mer om dette kan du lese i saken "- Blackberry blir ingen suksess".

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen