E-post avgift skal stoppe SPAM

  • Endret
Nylig lanserte PCWorld en oversikt over årets 10 på topp IT-nyheter for 2003. Ikke overraskende var det SPAM som dominerte øverst på den listen, forran blant annet virus.

Alle de SPAM filterene som kom i løpet av året har ikke hatt den effekten på utsendingen av SPAM som var ønsket. Derfor blir markedet tvunget til å tenke i nye baner. Kanskje det siste er Microsoft sitt forslag som baserer seg på et gammelt system fra det engelske postvesenet.


Britene innførte i 1830 et system de gav navnet Penny Black. Meningen med dette systemet var at avsenderen skulle betale for den posten som vedkommende sendte, uansett hvem mottakeren var.

Forlaget til Microsoft blir å innføre en avgift på e-post. Denne avgiften skal betales med tid og ikke penger. Det vil si at det legges inn en forsinkelse på 10 til 20 sekunder for sending av e-post. En ganske uvesentlig avgift for de aller fleste brukerne.

Fordelen med et slikt system er at selskaper som sender SPAM får redusert sendefrekvensen drastisk. I dag sender mange av selskapene ut millioner av e-post meldinger daglig. Estimater viser at 10 sekunders forsinkelse kan føre til at de vil klare omtrent 8 000 meldinger daglig.

Skal SPAM selskapene klare å sende like mange meldinger, må de investere mye i nye maskiner. Med høyere kostnader, reduseres også fortjenesten. Dette vil forhåpentligvis få mange slike selskaper vekk fra markedet.

Flere aktører i markedet er positive til et slikt system som er helt plattform uavhengig og enkelt å installere på E-postlesere, servere, webklienter osv.

Les mer hos BBC.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen