Dytter mer kraft inn på liten plass

VIA er på banen med nok et Pico-ITX-hovedkort. Kortet måler, som andre kort med samme formfaktor, beskjedne 10 cm x 7,2 cm. Modellen har fått navnet Epia-P820 og skal være det første Pico-ITX-kortet som tar i bruk VIAs nye 64-bits Nano-prosessor.

Selv mener VIA at dette kortet har et fortrinn mot sine konkurrenter med tanke på at kortet tilbyr 64-bits prosessering, samtidig som det er full støtte for de nyeste virtualiseringsteknologiene.

Litt mer bestemt snakker vi om Nano U2500 på 1,2 GHz, denne er ellers paret med et VX855-brikkesett. Kjerneegenskaper omfatter da støtte for 2 GB DDR2-minne, full maskinvareakselerasjon av H.264, WMV, VC1 og MPEG 2/4. Grafikken blir håndtert av Chrome9 HCM 3D-kjernen.

Rett fra kortet har man en IDE- og en SATA-tilkobling samt en HDMI-utgang. Dersom man trenger mer så finnes det en rekke kontaktpunkter på kortet for overganger samt muligheten til å benytte et eget ekspansjonskort som også gir en del ut- og innganger.

Noen priser er ikke kjent enda, det samme gjelder tilgjengeligheten. Dog er slike kort aldri rimelige, rundt 2000 kroner er nok et sannsynlig prisområde.

(Kilde: VIA)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen