Dytter e-posten din for 149 kr / mnd

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler
(Bilde: Telenor)

Telenor trommet i går sammen pressen for å vise frem en ny kontorløsning for bedriftskunder. Denne gangen var det "kontor på årntli'", skal vi tro selskapet. Men i følge teleanalytiker John Strand, er det lite nytt ved Telenors kontortilbud.

Den nye tjenesten har fått navnet "E-post på mobilen". Med tjenesten aktivert vil e-posten, kalenderen din og kontaktlista fra kontoret automatisk dukke opp på mobiltelefonen. Endringer du gjør på telefonen, vil dukke opp på datamaskinen, og motsatt. Alt skjer over mobilnettet, slik at du ikke lenger trenger å koble telefonen til datamaskinen for å synkronisere.

Tjenesten fungerer foreløpig på Nokias telefonserie for bedrifter, E-serien, samt modellene TyTN og MTeoR fra HTC, samt Qtek 9100 og 8310. Erik Hersløv, prosuktsjef Telenor Nordic, opplyser til Amobil at tjenesten antakelig vil fungere på telefoner med Windows Mobile 5.0 også, men at dette ikke er testet og sertifisert foreløpig.

Mobiltelefoner må forhåndsprogrammeres med "E-post på mobilen". I praksis betyr dette at bedrifter må kjøpe seg splitter nye telefoner for å kunne ta i bruk den nye tjenesten.

Teleanalytiker John Strand, vil ikke kalle Telenors nye tjeneste for en nyhet.

- Jeg har vanskelig for å se hva som er nyheten i dette. Dette er en pressemelding fra Telenor, for Nokia, sier Strand til Amobil.

- Avsindig høy pris
Telenors nye tjeneste koster 149 kroner i måneden per bruker. Det betyr at en bedrift med 20 ansatte, hvor alle tar i bruk tjenesten, må ut med drøyt 35 000 kroner i året.

- Prisen er avsindig høy, smeller det fra Strand. - Det koster ikke så mye for Telenor å tilby dette at de må kreve en så høy pris.

Strand mener at det finnes langt billigere alternativer enn den nye tjenesten til Telenor. - En bedrift kan få seg push-funksjonalitet ved hjelp av en Exchange 2003-tjener med Service Pack 2, sier Strand.

Han mener prisen vil være avgjørende for om Telenor vil lykkes med sitt siste fremstøt mot bedrifter.

Telenor var i dag ikke tilgjengelig til å forsvare prisene på "E-post på mobilen".

(Kilder: Telenor)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen