Dyrt med kunder på villspor

To danske mobilkunder fikk regninger på henholdsvis 12.000 og 19.000 kroner refundert, til tross for at beløpet stemmer overens med kundenes faktiske bruk.

Grunnen til refusjonen er at kundene var for dårlig informert og i enkelte tilfeller at dekningen var stort sett ikke-eksisterende, skriver avisen Politiken.dk

Krever bedre service
Det er ikke bare lett å sette seg inn i telemarkedet. Overalt lurer gebyrer, skjulte tilbud og andre fallgruver det er vanskelig for forbrukere å gjennomskue.

Dette er første gang Teleankenævnet har behandlet klager mot 3, og avgjørelsene kan bli en gullgruve også for andre 3-kunder som føler seg snytt, skriver avisen.

 

3 har etter sigende ikke informert godt nok om prisen for datatrafikk, og i noen tilfeller har de solgt abonnement til folk bosatt på steder hvor 3 ikke har dekning.

Anette Høyrup i det danske Forbrukerrådet, og medlem av Teleankenævnet, råder 3 til å legge mer vekt på å informere kundene og øke servicenivået sitt.

Makspris
Kundene som nå får refundert sine mobilregninger, kunne sluppet unna med langt lavere mobilregninger om de bare hadde blitt riktig informert.

Som Telenor og NetCom har fastpriser på data, har også 3 en makspris for surfing på mobilen. For 799 kroner kan 3-kunder surfe ubegrenset med mobilen.

 

En av kundene har i forbindelse med studier surfet på en rekke spanske hjemmesider i forbindelse med sitt spesialfelt – og regningen lød på hele 12.733 danske kroner.

Hadde kunden vært bedre informert, ville hun visst at hun i stedet for å betale 10 kroner per megabyte, kunne tegnet et abonnement som ville latt henne gjøre det samme for en brøkdel av prisen.

Kunden som fikk ettergitt over 18.000 kroner hadde tegnet nettopp dette abonnementet, og tatt det med seg på utenlandsferie. Han fikk refundert regningen fordi 3s annonsering ikke var klar på at tilbudet gjaldt kun innenfor Danmarks grenser.

I to andre saker fikk klagerne medhold, rett og slett fordi dekningen var så å si ikkeeksisterende, skriver Politiken.dk

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen