Dyrt i Windows Marketplace

(Illustrasjon)
(Illustrasjon)

Microsoft skal konkurrere mot andre programvareportaler som Apples App Store og Googles Android Market med sin nye Windows Marketplace for Mobile. Nå har imidlertid selskapet satt en skremmende høy pris for at utviklerne skal kunne publisere programmene gjennom portalen.

99 dollar i året

Den årlige prisen per utvikler skal være 99 dollar, tilsvarende 682 norske kroner. For denne prisen skal produsenten kunne utgi fem programmer, og prisen utover de fem programmene er 99 nye dollar hvert program. Av de pengene som kommer inn på salg av programmer, skal utvikleren selv få 70 prosent. 

Apple tar også en engangsavgift på 99 dollar, og gir også utvikleren 70 prosent av inntektene. Men her kan utvikleren lage et ubegrenset antall programmer så lenge årsavgiften er betalt. For Android Market er det bare en engangspris på 25 dollar, tilsvarende 172 norske kroner, og også her går 70 prosent rett i lomma til utvikleren.

Det hele kan kokes ned til at det etter all sannsynlighet er i Android Market du finner flest gratisprogrammer, og prisen på programmer som koster penger er lavere. 

Skal være enklere for utviklerne

Microsoft lover imidlertid å ha en enklere politikk på hvilke programmer som skal komme igjennom, i motsetning til Apple. 

Inigo Lopez, Markedssjef for Windows Marketplace, mener det hos Apple har vært uklart hvilke programmer som skal kunne publiseres. Han forklarer til channelregister.co.uk at de satser på en mer transparent og renere tjeneste, med objektive regler for hvilke programmer som skal kunne publiseres.

Les også:

(Kilder: channelregister.co.uk, Apple, Google)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen