Dyrt å ringe 815-nummer

Bergens Tidende kunne i dag avsløre at Telenor og en rekke andre teleselskaper tar seg svært godt betalt for å ringe vanlige hjelpetelefoner på 815-nummer. Personer med abonnementene Djuice, Privat og RingKontant må ut med hele 4 kroner og 39 øre per minutt, i tillegg til startprisen på 59 øre.

Problemet er at det i mange tilfeller er lang ventetid på å få hjelp på 815-nummer. Under flystreiken i april ble mange flyreisende utsatt for lange ventetider i SAS Braathens hjelpetelefon. BT kunne i går fortelle om Hardware-journalisten Ingebjørn Bleie, som satt i telefonkø i over to timer, og som i etterkant fikk en regning på svimlende 430 kroner for telefonventingen.

Og skulle du bare være uheldig å måtte vente 20 minutter, vil det alene koste deg 88 sure kroner.

- Et av poengene med å ha femsifret nummer, er jo at kundene kommer raskere frem, sier Arild S. Johannessen i Telenor til BT. Han mener dermed at problemet ikke er Telenors ringepriser, men ventetiden som kundene utsettes for.

Billigere med fasttelefon
Har du en fasttelefon i nærheten, kan 815-samtalen bli langt billigere. Mens mobilkunder nærmest blir flådd for nærmere det dobbelte av vanlig ringepris, slipper fasttelefonbrukere unna med en ringepris på 38 øre.

Johannessen vil ikke kommentere prisforskjellen utover det at spesialtjenester generelt er dyrere fra mobiltelefon enn fasttelefon.

Utover Telenor, trekker BT frem blant andre Telio og Chess som verstinger når det gjelder å ta seg godt betalt for hjelpetelefoner.

Verst er imidlertid Chess. Er du kunde og ringer selskapets kundetelefon fra mobiltelefonen din, må du belage deg på å betale hele fem kroner minuttet, mot vel tre kroner fra fasttelefon.

Post- og Teletilsynet reagerer
Post- og Teletilsynet reagerer på tallene fra BT, og mener det er betenkelig at teleoperatører sitter på begge sider av bordet, og dermed kan ta det de vil for ekstratjenester som 815-nummer.

Tilsynet peker på at operatørene først tar svært godt betalt for nummerløsningen de leverer, og så tyner kundene for penger så snart det oppstår kø på linjen.

Lurer du på hvor mye din operatør tar i minuttet for 815-samtaler? Se prisene hos BT.no.

(Kilder: Bergens Tidende)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen