Dyrere Atom-prosessor på trappene

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I følge Digitimes vil flere 10-tommers minibærbare med den nye N280-prosessoren og GN40-brikkesettet bli lansert i løpet av andre og tredje kvartal i år. Det er allerede bekreftet at Asus Eee PC 1004DN, samt maskiner fra Acer og Gigabyte, vil benytte seg av den nye løsningen.

Mens forløperen N270 var en enkeltkjerne på 1,6 GHz med en bussfrekvens på 533 MHz, får den nye N280 henholdsvis 1,66 GHz og 667 MHz. Det forventes altså bare en minimal ytelsesforbedring. Til gjengjeld blir den nye prosessoren til å begynne med omtrent 30-40 prosent dyrere fra fabrikk, sammenlignet med N270.

Vi bobler altså ikke over av glede over detaljene som er kjent om prosessoren. Derimot er det et lite håp om at GN40-brikkesettet vil gjøre opp for det. Det spekuleres i at det vil få forbedret grafikkytelse, blant annet med støtte for dekoding av 1080p-video.

Dermed virker det som om Intel har planer om at deres eget brikkesett skal kunne konkurrere med Nvidias Ion, som skal levere betydelig bedre grafikkytelse enn det som er tilfelle i dagens minibærbare.

(Kilde: Digitimes, Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen