Dyrere å ringe utenlands

Fra 15. januar i år ble de nye EU-reglene for taksering mellom europeiske land gjeldene også i Norge. Målet er at mobilbrukerne skulle få billigere ringepriser. Nå viser beregninger fra Post- og teletilsynet (PT) at det i stedet har blitt dyrere.

Grunnen er at operatørene nå tar betalt for hvert påbegynte minutt, mot at det tidligere ble tatt betalt for hvert sekund. Ringer du i ett minutt og ett sekund må du derfor betale for to minutter.

Mye dyrere
Beregningene fra PT viser at 78 prosent av alle samtalelengder fra Sverige og Danmark til Norge er blitt dyrere etter at takseringsintervallene ble endret. For samtaler utenfor Norden er det større variasjon, men det generelle bildet viser at det er langt dyrere også her.

Hos NetCom er det også dyrere for de aller fleste samtalelengdene. For samtaler fra Sverige under fire minutter er 75 prosent av alle samtaler dyrere enn tidligere.

Det å ta i mot samtaler i de fleste landene i Europa har stort sett blitt rimeligere etter endringene fra EU trådte i kraft.

De nye beregningene fra Post- og teletilsynet bekrefter det Mobilen skrev tidligere i år, da vi satt søkelyset på operatører som jukser med din mobilregning.

Les også:

- Vil ha konkurranse på datapriser
- Jukser med din mobilregning
- EU vil kutte pris på mobil surfing

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen