Dyrere å ringe i utlandet

Hvis du noen gang har tatt med deg mobilen din og et norsk abonnement til utlandet, har du kanskje merket at det svir skikkelig på pungen når du kommer hjem til regningen. Skal du ut og reise i år, vil det svi enda hardere. Nå har nemlig staten lagt merverdiavgift på utenlandsbruk, og regningen din øker med 25 prosent.

Prishoppet trådte i kraft 1. januar i år. - Vi syns selvsagt denne prisøkningen er uheldig for våre kunder, sier Atle Lessum, informasjonssjef i Telenor til Aftenposten. - Vi har kontaktet Finansdepartementet per brev, og spurt dem om det virkelig kan være hjemmel for å ilegge moms på slike tjenester. Det sier departementet at det er, sier Lessum.

Lessum sier til avisen at han syns det er uheldig at Telenor ikke får anledning til å overholde varslingsfristen. Slike prisendringer skal normalt varsles kundene en måned i forkant. Post- og teletilsynet vil ikke pålegge teleselskapene å holde varslingsfristen i dette tilfellet, da prisøkningen ikke er gjort ut fra kommersielle hensyn.

Momsendringen fører til at samtaler med Netcom Activetalk-abonnment i Vest-Europa har økt fra 7,44 kroner til 9,30 kroner per minutt. For selskapets kontantkortkunder har prisen gått fra 8,50 kroner til 10,63 kroner per minutt.

Kommunikasjonssjef i Netcom, Guri Wormdahl, sier til Aftenposten at de helst så at prisene ikke ble endret. - Men det er ikke så mye annet vi kan gjøre. Dette er en pris som kundene må betale, sier Wormdahl.

- Jeg tror de fleste nordmenn mener det er dyrt nok å ringe med mobilen i utlandet allerede. Dette er ikke akkurat en gladmelding til reiseglade nordmenn, sier informasjonssjef i Post- og teletilsynet Anne Marie Storli til Aftenposten.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen