Dyrere 3G hos Telenor

Fra og med den 1. september setter Telenor opp prisene for å overføre data med deres 3G-nett. Telenor har kjørt et introduksjonstilbud siden desember i fjor, hvor det har kostet 20 kroner per megabyte. Det har i tillegg vært mulig å surfe så mye man vil på internett for 30 kroner per dag.

Den 1. september øker prisen fra 30 til 50 kroner dagen for å bruke mobilen som modem. Telenor har egentlig ikke satt opp prisen, og sier de ikke har gjort noe ulovlig.

- Pristaket på 30 kroner har vært et introduksjonstilbud som har løpt fra lanseringen i desember. Vi gjorde dette for å la flere prøve 3G og som en slags kompensasjon fordi vi ikke var sikker på kvaliteten, sier Esben Tuman Johnsen, informasjonssjef i Telenor Mobil til digi.no.

Telenor sier at de aldri har lagt skjul på at maksprisen ville være 50 kroner fra 1. september, og at kundene har fått beskjed om dette.

Telenors argeste konkurrent Netcom tilbyr sine privatkunder fri bruk for 499 kroner i måneden. Telenor har et lignende tilbud, men kun for sine bedriftskunder, der ansatte i selskaper som har Telenor-avtaler kan surfe så mye de vil for 699 kroner i måneden.

Å surfe på internett via mobilen (WAP) koster maksimalt 10 kroner per døgn. Tuman Johnsen sier privatbrukere primært bruker WAP på sine 3G-mobiler, og at prisene er justert deretter.

(Kilde: Digi)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen