Dyre dråper?

Computer Sweden (CS) melder at dersom du skal finne substanser dyrere enn skriverblekk, må du sannsynligvis bli kriminell av deg. Det er nemlig dyrere enn alle andre ædle dråper, inkludert de mest eksklusive parfymer og drikkevarer. Kun heroin er dyrere, skriver de.

At prisen på skriverblekk er så høy er selvsagt et resultat av at skriverprodusentene subsidierer skrivere av sitt eget merke, for å få forbrukerne til å satse på det merket, og så senere kjøpe forbruksvarer fra "sin" produsent. Dette fører til at blekk og papir blir uforholdsmessig dyrt, men det er i følge CS sine kilder langt fra den eneste grunnen. Rundt 50 000 forskningstimer tar det å utvikle en ny blekktype, noe som selvsagt også må dekkes inn av produsentene.

CS har i sine utregninger tatt utgangspunkt i at blekkprodusentene ikke er spesielt interesserte i å snakke literpriser, men sjekker man vår produktguide ser man med en gang at mange blekkpatroner er oppgitt med antall milliliter blekk. CS har imidlertid ikke brukt produktguiden, men har sett seg nødt til å gå omveien om hvor mange sider en gitt blekkpatron kan skrive ut, sammen med HPs Anders Hannolas uttalelse at en liter blekk holder til omtrent 7000 fotoutskrifter i A4-format til en circapris av SEK 2,66 per stykk. Det er uvisst om CS har trukket fra for papiret her.

I produktguiden er regnestykket litt annet. Uoriginalt blekk får man i følge den helt ned i 2 kr for en patron på 35 ml, noe som betyr en literpris på drøye 57 norske kroner. Hvis man derimot ikke er så heldig å trenge blekk til en HP Photosmart 8250 men derimot en annen HP-skriver, sitter man kanskje litt verre i det. Hele 21000,- risikerer man å måtte ut med for en liter HP-blekk. Dette er det dyreste blekket vi fant etter en kvikk titt i vår produktguide, men for alt vi vet kan andre være enda dyrere. For ordens skyld var det billigste originalblekket vi kunne finne priset til 13 kroner for en patron som passer til Epson Stylus C84.

PS! Hvis du synes at blekk er dyrt, så kan du trøste deg med at CS har bommet også på prisene av andre dyre dråper. Verdens dyreste whisky, en Macallan fra 1926, koster for tiden omtrent kr 350 000,- per liter, eller rett under en kvart million for en vanlig 0,7 liters flaske.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen