TEST: Dyp blå luksus
Test

Dyp blå luksus

Testresultater

Motorola K1 (KRZR)

Positive ting Lekker design, god lyd, gode menyer, bra batterikapasitet, EDGE.
Negative ting Svak på e-post. Ikke FM-radio. Samler fingermerker.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 6

Testresultater

Motorola K1 (KRZR)

Positive ting Lekker design, god lyd, gode menyer, bra batterikapasitet, EDGE.
Negative ting Svak på e-post. Ikke FM-radio. Samler fingermerker.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 6
Utseende er et av de viktigste kriteriene ved valg av mobil. Det skulle normalt bety at Krzr er dømt til suksess. Men det er operatørene som sitter med makten, og der i gården har Motorola fått lite drahjelp de siste årene. 

Smal om midjen
Krzr er en videreutvikling av suksessmodellen v3i (Razr). Den er langt smalere enn forløperen, og har en skinnende blank delvis transparent overflate i dyp blå farge. Det ser nesten ut som om lokket er trukket med glass. Løsningen er elegant, men mister litt av sjarmen når den blir slitt og ripet. Heldig vis er overflaten ganske motstandsdyktig mot riper og slitasje. 

Men dessverre er den alt annet en motstandsdyktig mot fingeravtrykk. I sammenfoldet tilstand kommer skjermen i kontakt med tastene. Har du ikke helt tørre fingertupper vil du få fettflekker også på skjermen.

Menyer
Menyene på Krzr har fått en ansiktsløftning, og fremstår ikke som så glorete som på for eksempel Motorola v3x. Funksjonsmessig er Krzr en av de mer velutstyrte modellene. Her finner vi kalender og adressebok som kan synkroniseres med Microsoft Outlook, 2 megapiksler kamera, en brukbar MP3-spiller og plass til minnekort.

Musikkspilleren fungerer godt, ikke minst sammen med blåtann stereoheadsett (ekstrautstyr). 

Ordliste
Telefonen har fått en bedre ordliste, og tasting av SMS er en smal sak. Stemmegjenkjenningen later også til å være forbedret, og det gjør det enkelt å ringe ut ved å si navnet på den kontakten du vil ringe til.

Tastaturet på Krzr er freset ut i ett stykke og trukket med blå lakk. Et tynn stripe gummi mellom tastene hindrer at du taster feil. Løsningen fungerer svært godt.

Navigasjonsknappen er en sirkelformet 4-veis vippeknapp med kvitteringstast i midten. Har du store fingre kan det være litt tungvint å betjene vippeknappen, som er ganske hard. 

Skjerm
Telefonen har både innvendig og utvendig skjerm. Innerskjermen er 176x220 punkter, mens ytterskjermen er på 96x80 punkter. Hovedskjermen viser 262.000 fargenyanser, mens ytterskjermen klarer 65.000. Begge er lyssterke og klare, også i solskinn.

Telefonen har 20 MB innbygget minne, som du kan bruke til musikk, spill videoklipp eller annet. Skal du bruke mobilen som MP3-spiller må du sette i et minnekort.

Når du spiller musikk og lukker mobilen får de utvendige betjeningstastene nye funksjoner. På den måten kan du pause musikken, butte kutt eller endre volum uten å måtte åpne telefonen.

Lyden i den innbygde høyttaleren er fyldig og god med mindre spraking enn på mange andre mobiltelefoner. Det gjør den egnet som høyttalende telefon. 

Programmer
Krzr har flere java-programmer installert. Blant disse er eBay pocket Auction, en digital musikkspiller, javabasert SMS, og Sudoku (spill). Du kan selv laste ned og legge til flere slike programmer om du måtte ønske. Hva du skal med musikkspilleren i Java er oss en gåte. Den er dårligere enn den innbygde klienten, særlig når det gjelder betjening. 

Du kan heller ikke spille musikk med javaspilleren mens du bruker telefonen til andre ting, som å surfe eller skrive tekstmeldinger.

Telefonens e-postleser har en del begrensninger, særlig når det kommer til behandling av vedlegg. Dessuten er den ubrukelig for alle som bruker e-postserveren som arkiv. Blir det for mange meldinger på serveren får du nemlig ikke lastet ned noen av dem – selv om du bare vil ha post for de siste tre dager (innstilling i oppsettet).

Å sende post, for eksempel med bilder eller videoklipp, går helt fint.

Vi savner FM-radio i telefonen og skulle gjerne sett at den ikke sugde til seg fingermerker. Men det er til å leve med. Alt i alt er dette en meget god men litt dyr mobiltelefon.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen