Dynamisk overklokking fra NVIDIA

NVIDIAs AutoTuning-teknologi skal først og fremst inn i nForce 250-brikkesettene, som har solgt svært godt til tross for at de ligger noe under VIAs K8T800-brikkesett i ytelsestester. NForce3 250-brikkesettene er fortsatt forholdsvis nye på AMD64-markedet, som har vært dominert av K8T800-brikkesettet i begynnelsen. Men nå skal akkurat dette "misforholdet" rettes opp, og NVIDIAs AutoTuning skal sette nForce3-brikkesettene på toppen av ytelsestronen.

NVIDIA har tidligere laget overklokkingsprogramvare for semi-dynamisk overklokking av nForce2 og -3-hovedkortene i Windows, men AutoTuning skal kjøre i bakgrunnen på samme måte som Gigabytes dynamiske overklokking. Teknologien skal i følge X-Bit Labs "maksimere ytelsen i kritiske øyeblikk når CPUen trenger mer kraft", og vil overklokke prosessoren/hovedkortet automatisk etter en margin som settes i BIOSen. For å unngå at hovedkortet og prosessoren blir stekt, skal brikkesett med AutoTuning komme med spesielle sensorer som kan stanse overklokkingen når den når kritiske temperaturer.

Tidligere har dynamisk overklokking som er skjult for brukerne vært rimelig kontroversiellt, og førte i Gigabyte sitt tilfelle til at testere verden over anklaget dem for å jukse for å komme bedre ut i ytelsestester. Nå som Gigabyte har gått i bresjen for teknologien, og ATI fått en lignende teknologi som standard i nye skjermkort, virker det rimelig trygt for NVIDIA å kaste seg på det samme toget.

Overklokkingen via AutoTuning-teknologien vil etter alle solemerker fokusere på tryggest mulig klokking, ettersom få vil tolerere at hovedkortet "ødelegger" seg selv. Det er derfor vanskelig å se for seg at AutoTuning kan erstatte overklokkernes gjerne mer aggressive innstillinger, og det er all grunn til å tro at teknologien vil kunne slås av i BIOS.

AutoTuning vil derimot kunne gi brikkesett med denne teknologien akkurat det ekstra dyttet de trenger for å slå K8T800 med et lite hestehode.

Det er uklart når AutoTuning kommer på plass i nye brikkesett, men det kan komme så tidlig som i sokkel 939-oppdateringen av nForce-brikkesettet.

(Kilde: X-Bit Labs, ComputerBase.de)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen