Dykker i robot-mytologien

Orci og Kurtzman, som skrev manus til den første filmen om Transformers, mener plottet i nummer to er bedre enn i første runde. Og fansen kan visstnok slappe helt av:

– Alt dere elsket ved den første filmen og mer til vil være med i oppfølgeren. Man ønsker jo å lage en annerledes film, ikke en repetisjon av det man alt har sett. "Revenge of the Fallen" vil være en annen type film enn "Transformers", forteller Orci til MTV Movie Blog.

Samtidig understreker duoen at det nye eventyret ikke blir en katastrofefilm.

Sams forhold til autoboten Bumblebee var den følelsesmessige kjernen i den første TransFormers. 26. juni 2009 er de begge tilbake på kino i Norge.
Sams forhold til autoboten Bumblebee var den følelsesmessige kjernen i den første TransFormers. 26. juni 2009 er de begge tilbake på kino i Norge.


Ny narrativ form

Plottet i "Transformers – Revenge of the Fallen" vil ifølge Orci og Kurtzman ikke bestå av flere historier som fortelles fra ulike vinkler før de møtes i et samlet klimaks slik tilfellet var med fjorårets blockbuster. I stedet hevder de at vi denne gangen vil få servert en annerledes narrativ form med et nytt midtpunkt.

– I "Transformers" var det gutten og hans forhold til bilen som utgjorde den følelsesmessige kjernen i historien, forteller Kurtzman.

– Vi følte på den tiden at nettopp dette forholdet utgjorde en unik inngangsdør til historien. Vi visste vi ikke kunne gjøre en oppfølger om vi ikke hadde noe liknende samlingspunkt å støtte oss til.

LaBeoufs skade

Underveis i innspillingen av "Transformers – Revenge of the Fallen" kom stjernen Shia LaBeouf ut for en bilulykke hvor han pådro seg skader i den ene hånden som krevde en operasjon. Dette medførte ingen problemer, for hans rollefigur blir faktisk skadet i filmen mens han går på college.

– Vi trengte ikke filme scener på nytt, forteller Orci til MTV Movie Blog. Heller skrev forfatterne skaden inn i manus.

Skal vi tro manusforfatterne har man bare skrapt på overflaten i Transformers-universet. For fansen er det nok en bekreftelse på at det vil komme flere filmer.
Skal vi tro manusforfatterne har man bare skrapt på overflaten i Transformers-universet. For fansen er det nok en bekreftelse på at det vil komme flere filmer.


Mytologien omkring Transformers

Orci og Kurtzman ønsker ikke å avsløre selve historien i "Transformers – Revenge of the Fallen", fremdeles ønsker de at filmens handling skal være mystisk for fansen. Men noen tråder legger de likevel ut:

– Den første filmen handlet om mysteriet, og jeg føler det er forventninger i luften om dykke dypere i mytologien om hvordan Transformers oppstod, fortalte Orci til MTV Movie Blog.

– Nøkkelen er å ikke bli så fastlåst i mytologien at man ikke klarer å drive filmens historie fremover. Men det er ingen tvil om at vi så langt kun har rørt ved toppen av isfjellet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen