Dvorak-tastaturet

Ser du hva som er helt annerledes her?

Dette er tastaturet du egentlig burde bruke.

Se for deg at tastene på tastaturet ditt over natten var blitt fullstendig stokket om. Det ville være nok til å utløse et virkelig kaldt grøss nedover ryggen hos dem som ønsket å faktisk være produktive ved datamaskinen de neste månedene. Noen ytterst få velger til tross for dette likevel å vende ryggen til samfunnets desidert mest foretrukne skrivestandard, QWERTY, til fordel for «dvorak». 

Dvorak er en av hovedutfordrerne til det totalt dominerende QWERTY-tastaturet, navngitt etter den første tasterekken, som i motsetning til sistnevnte er utviklet med hastighet og komfort i fokus.

Ironisk nok, i en hverdag preget av effektiviseringer og stadig produksjon av tekster, sitter faktisk de fleste av oss å knepper i vei på et redskap som over hodet ikke er laget med tanke på skrivehastighet. 

– Laget for en annen tid

Thomas Geirhovd driver en egen opplysningsside for dvorak i Norge og har selv laget tegnsett for både Windows, Linux og OSX.
Thomas Geirhovd driver en egen opplysningsside for dvorak i Norge og har selv laget tegnsett for både Windows, Linux og OSX.Foto: Privat

– QWERTY skulle faktisk forhindre at du skrev for fort, og dermed kile fast metallarmene på eldre skrivemaskiner, forklarer Thomas Geirhovd til Hardware.no. Han driver en egen informasjonsside for dvorak-tastaturet på privaten, og er en av relativt få personer her til lands som har lagt sin elsk på det alternative tastaturoppsettet.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
NITO- eller Tekna-medlem?
Få 50 % rabatt
Jobber du i en bedrift med mer enn fem ansatte?
Ta kontakt for grupperabatt
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal. Ved årlig periodisering tilbys også bedriftsfaktura.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (36)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen