DVD Forum med ny standard

Ifølge nettsiden The Register, skal DVD Forum satse på nå en ny DVD-standard. Den tradisjonelle røde laserteknologien skal fortsatt brukes, mens den nye teknologien basert blå laser skal droppes.

DVD Forum er en organisasjon med rundt 216 medlemmer, som driver med utvikling av DVD-spesifikasjoner.

Toshiba og NEC er allerede i fullt gang med utvkling av produkter med bruk av blå laser, mens DVD Forum har altså bestemt at de skal fortsatt satse på den eksisterende teknologien. Grunnen skal blant annet være tilbakevirkende kompatibilitet.

Den nye DVD-standarden som DVD Forum jobber med, bruker i utgangspunktet samme teknologi som den gamle, men at det blir lagt inn mulighet for mer fleksibel bruk av Internett. Mange DVD-plater har allerede hyperlinker til nettsider, men disse ligger på egen partisjon på DVD-disken, som kan kun leses av et DVD-drev i en PC.

Meningen er at såkalte "Enhanced DVD-spillere" skal ha innebygd Internett-funksjon, enten direkte eller via hjemmenettverk. Dette skal gjøre det mulig å laste ned oppdateringer og eventuelt annet via Internett. Standarden skal også støtte "digitale nøkler", som skal gi tilgang til eventuelle lukkede nettsider.

Den nye standarden innebærer at en DVD-plate ikke lenger er et enkelt lagringsformat, men brukeren skal ha muligheten å laste ned mer informasjon, multimedia eller oppdateringer via Internett.

Den nye standarden skal etter planen tas i bruk fra neste år.

(Kilde: The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen