DVD-Jons nye app lar deg kopiere musikk fra iTunes

DVD-Jons nye app lar deg kopiere musikk fra iTunes

Nå blir det bråk: Ny Android-app tar opp alt som spilles via Apples AirPlay-løsning.

DoubleTwist, selskapet som ble startet opp av Jon Lech Johansen – også kalt «DVD-Jon» – har lansert en ny app til Android. Appen kalles Doubletwist AirPlay Recorder, og lar deg lagre musikk du spiller av fra iTunes på PC-en, Mac-en, eller for den saks skyld fra en iPad.

Når du starter appen på Android-mobilen og trykker Rec-knappen vil appen opptre som en AirPlay-enhet i nettverket ditt. Så er det bare å starte musikkavspilling i iTunes og velge «dT Recorder» som AirPlay-enhet. Dette skal fungere enten du spiller musikk fra musikkbiblioteket ditt eller streamer en radiostasjon. Musikken blir lagret som en fil på Android-enheten din.

Er det egentlig lovlig?

Nå vil sikkert mange spørre seg; er dette egentlig lovlig? 

Sjef i DoubleTwist, Monique Farantzos, sier til Engadget at opptak av lyd har vært tilgjengelig og at denne appen ikke er noe annerledes.

– Opptak har vært tilgjengelig i flere tiår, fra lydkassetter til opptaksfunksjonen i radioløsningen TuneIn. Siden Apple har bygget opp sitt iPod-imperium ved å la millioner av mennesker rippe CD-er basert på «fair use», så ser vi ikke hvordan de skal kunne protestere på denne appen", sier Farantzos.

Så spørs det om Apples advokater er enige med DoubleTwist i deres vurdering av lovligheten. Det er også en viss fare for at Google vil komme til å fjerne appen fra Google Play, noe de tidligere har gjort med andre apper som har tilbudt strømming av musikk uten de nødvendige lisensene. Google har tidligere også stoppet apper som har kunnet kopiere lydsporet fra YouTube-videoer. 

Doubletwist AirPlay Recorder er gratis på Google Play, men vil man ha den beste lydkvaliteten koster det 40 kroner å oppgradere.

Les også: Chromecast gjør det enkelt å få bilde fra mobil til TV

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen