DVD-Jon satser for fullt

Tidligere i år lanserte DVD-Jon en prøveversjon av sitt nye program Doubletwist. Ved hjelp av programmet kunne du enkelt fjerne kopisperren på dine Itunes-låter og dele musikken med venner i nettsamfunnet Facebook. Nå er fullversjonen klar, og DVD-jon lover deg full kontroll over dine mediefiler.

Kan knekke alle kopisperrer
Med fullversjonen av programmet skal det ikke lenger kun være musikk fra Itunes som blir åpnet lover DVD-Jon. Også WMA-filer, som vanligvis kun kan spilles av via Windows Media Player på grunn av kopisperren, skal bli åpnet. Det blir dessuten enklere å vurdere om du vil ha musikken eller filmene dine venner deler med deg. Via en egen funksjon skal du kunne få en forsmak på filene.


Jon Lech Johansen, også kalt DVD-Jon, vil bryte nye sperrer med sitt program.

Programmet har dessuten støtte for overføring til både mobiler, telefoner og andre medieavspillere.

- I dagens marked finnes det en rekke forskjellige formater og enheter, i tillegg begynner brukergenerert video å bli populært. Du skal ikke behøve være nerd for å kunne flytte media mellom dine forskjellige dingser, sier Jon Lech Johansen i en pressemelding.

Er kontakter på Facebook venner?
Det er satt en grense på ti minutter ved overføring av videoklipp til andre, så filmbransjen trenger foreløpig ikke bekymre seg for DVD-Jons nye program. Musikkbransjen, her i Norge representert ved Tono, Ifpi og advokaten Espen Tøndel, har derimot allerede rettet kritikk mot programmet. De mener det er kriminelt da det bidrar til piratkopiering. DVD-Jon mener derimot han ikke bryter noen opphavsrettslige lover da det er lov å dele musikk med nære venner og ta kopi til seg selv. Musikkbransjen er derimot ikke enige i at kontakter på Facebook kan karakteriseres som nære venner.


Du kan enkelt dele film, musikk og bilder med Doubletwist. Her et skjermbilde fra betaversjonen.

Programmet kan lastes ned gratis fra Doubletwist.com. I prøveversjonen ble programmet kritisert for en rekke feil og mangler. Trolig er dette rettet opp i fullversjonen, men helt sikre er vi ikke. Nå er nemlig trykket for å laste ned programmet såpass stort at vi selv får feilmelding når vi prøver.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen