DVD-Jon knekker iTunes - igjen

Johansen har sammen med sin gruppe skrevet programmet PyMusique, som lar deg koble opp mot iTunes Music Store, kjøpe og laste ned musikk. Til forskjell fra det vanlige iTunes-programmet, legger derimot ikke PyMusique på noen form for kopibeskyttelse på filene. Apple har forsøkt å stoppe nettbrukere fra å bruke programmet mot deres Music Store, men Johansen var kjapt ute med en omskrevet versjon av programmet.

iTunes er blitt kjent som den viktigste musikkbutikken på nett, men mange Linux-brukere er irriterte fordi butikken ikke fungerer sammen med Linux. Dette er den offisielle grunnen til hvorfor Johansen og hans gruppe har valgt å lage programmet. Linux-støtte var også motivet bak det kjente DeCSS, som tillot avspilling av DVDer i Linux.

Apple har foreløpig ikke forsøkt å gå rettens vei for å få stoppet Johansen, selv om det i deres bruksbetingelser for iTunes Music Store står at det bare er tillatt å bruke offisiell programvare for å kjøpe musikk. Johansen uttalte i et e-post-intervju med CNet News.com at arbeidet jeg gjør er helt lovlig i Norge. [...] Selvsagt vet jeg at det at man ikke gjør noe ulovlig, ikke er en garanti for at man blir straffeforfulgt eller saksøkt.

Nettsiden til Johansen er foreløpig nede, da den mottar enormt med trafikk for øyeblikket, men du vil finne den på Nanocrew.net når trafikken avtar.

Kilde: CNet News.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen