DVD-Jon hacket Iphone

Apple har som kjent inngått en avtale med operatøren AT&T i USA.

Alle som er lystne på en Iphone må binde seg til selskapet i to år.

For i det hele tatt å ta noen funksjoner i telefonen i bruk må man også gjennom en større aktiviseringsrutine hos telegiganten.

Den første salgshelgen er nå over, og mange opplevde problemer med å få aktivisert den nye mobilen sin. Det å vente på sviktende systemer for å få tatt i bruk et produkt som koster flerfoldige tusener av kroner, er ikke akkurat en hyggelig start. Uten å ha fått aktivisert mobilen er det altså umulig å bruke Ipod-funksjonen.

Åpner ikke mobilen

Norske Jon Lech Johansen, kjent for å ha fjerne kopibeskyttelsen på DVD, skal nå funnet et måte å komme rundt dette problemet. Først er det bare å hex-editere litt i Itunes, før det må hackes litt i PC-ens hostfile, for til slutt å kjøre programmet Phone Activation Server 1.0. Bare barnemat, med andre ord.

Riktignok vil det fremdeles ikke være mulig å ringe med mobilen. Heller ikke bruke andre SIM-kort på mobilen. Derimot er det i hvert fall mulig å bruke mobilen som en Ipod inntil AT&Ts sviktende aktiveringsservere fungerer som normalt igjen.

En million dollar

På siden av denne saken kan vi også opplyse om at Apple endelig har fått tak i domenenavnet Iphone.com. Michael Kovatch kjøpte domenenavnet i 1995 og jobbet med å bygge et selskap rundt domenenavnet.

Noen vil vel si at han i hvert fall delvis klarte dette. Han mottok i hvert fall en million dollar av Apple for rettighetene, og har således tjent store penger på det.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen