DVD-Jon forsvarer Zune

DVD-Jon forsvarer Zune

Verken mottagelsen fra media eller salgstallene har vært slik Microsoft hadde håpet på. Zune ble lansert i USA den 14. november, og mange medier og testpublikasjoner har kommet med negativ kritikk og nesten slakt av spilleren.

Misvisende dekning

Nå har norske ”DVD-Jon” Johansen lagt ut en blogg på sin nettside So Sue Me der han mener mye av mediedekningen er både feil og misvisende.

- Når en tester ikke klarer å si noe positivt om Zune, og for eksempel unnlater å si noe om Zunes kjekke funksjon for å synkronisere filer tilbake til PCen, er det tydelig at testeren er blitt påvirket av Apples Steve Jobs i for lang tid, skriver Johansen i sin blogg.

Motargumenter
Her er noen av eksemplene Johansen trekker fram:

Det er blitt hevdet at du kun kan bruke Internet Explorer 7 for å laste ned Zunes programvare. Dette stemmer ikke, ifølge Johansen. Nedlastingen virker for eksempel utmerket med Mozilla Firefox.

Andy Ihnatko hevder i en artikkel kalt “Avoid the loony Zune” i Chicago Sun-Times at Apple lytter til brukerens behov, mens Microsoft er opptatt av musikkindustriens ønsker.

Dette synes Johansen er oppsiktsvekkende. Zune lar deg faktisk synkronisere musikk som ikke er kopibeskyttet tilbake til spillleren, noe du ikke kan med Apples iPod. Det virker altså som om det heller er Apple som er opptatt av å oppfylle musikkindustriens ønsker.

Forbedringspotensiale

Johansen er enig i at spilleren har sine minus, som at den ikke har støtte for MacOS X og Linux, og at det tar lang tid å installere programvaren. Han understreker imidlertid at dette er første versjon av spilleren, og regner med at mye vil bli rettet opp til neste utgave.

Microsoft Norge ønsker fortsatt ikke å komme med noen dato for et eventuelt lanseringstidspunkt for Zune i Europa og Norge. Her får du råd om hvordan det er å kjøpe seg en Zune fra USA.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen