Dusør for informasjon om sikkerhetshull

Sikkerhetsselskapet iDefense lover en dusør på 10 000 dollar til dem som oppdager kritiske sikkerhetshull i Windows. De har kalt utfordringen "Quarterly Hacking Challenge".

For å få betalt 10 000 dollar setter iDefense følgende betingelser:

  • Informasjon om et hull må sendes inn før 1. april 2006.
  • Informasjon om et hull må sendes eksklusivt til selskapet iDefense.
  • Oppdagelsen av et hull må føre til at Microsoft publiserer informasjon om sikkerhetshullet i sitt nyhetsbrev, Microsoft Security Bulletin. Hullet må dessuten bli kategorisert som "kritisk" av Microsoft.

Selskapet iDefense startet i fjor det kontroversielle programmet "Vulnerability Contributor Program" (VCP). Hensikten med VCP er å vekke oppmerksomhet rundt sikkerheten i Windows. De har allerede betalt flere titalls tusen dollar til de som har oppdaget sikkerhetshull, og som har meldt disse utelukkende til iDefense. Den nye 10 000 dollar utfordringen som iDefense setter i gang nå kommer som et tillegg til VCP-programmet. iDefense har planer om en ny utfordring i hvert kvartal - med nye regler hver gang.

Selskapet iDefense er ikke det eneste som betaler for informasjon om nyoppdagede sikkerhetshull. TippingPoint har et lignende program som de kaller "Zero Day Initiative". Mozilla Foundation har et såkalt "Security Bug Bounty Program" hvor de betaler 500 dollar for informasjon om sikkerhetshull i Firefox, Thunderbird og Mozilla Suite.

Ikke alle er like begeistret for å belønne de som oppdager sikkerhetshull. Kritikerne mener dette skaper et uheldig marked for kjøp og salg av sårbarheter i programvare, men disse kritikerne er som regel konkurrenter til iDefense. iDefense ser ikke noe galt i det å bruke dusør som en motivasjonsfaktor for å oppdage sikkerhetshull.

Mer informasjon er tilgjengelig på nettsiden labs.idefense.com.

Kilder: betanews.com, techweb.com

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen