Dumper de store

Du kan spare mye penger på å skifte mobiloperatør. Selv om de to store selskapene Netcom og Telenor begge har begynt å tilby lavprisabonnementer til sine kunder den siste tiden, er det fortsatt de minste operatørene som lar deg ringe billigst. Å skifte operatør er nesten like enkelt som å skifte strømleverandør. Du får beholde nummeret ditt, og operatøren gjør hele jobben for deg.

Dette fikk mange nordmenn øynene opp for i fjor, da nærmere 495 000 telefonnumre byttet operatør. Dette er en økning på omtrent 43 000 i forhold til 2004. Bare i desember i fjor ble 42 809 flyttet til en annen operatør. I snitt flyttes omtrent 41 300 telefonnumre mellom operatører hver eneste måned. Siden nummerportabilitet ble innført 1. desember 2001, har det blitt foretatt 1,6 millioner porteringer.

– Det er gledelig at mange etter hvert er blitt klar over muligheten til å skifte mobilselskap. Det styrker konkurransen, og for den enkelte forbruker kan det være mye penger å spare, sier informasjonsdirektør Anne Marie Storli i Post- og teletilsynet til VG.

I følge Storli er trenden at Telenor og Netcom til en viss grad mister markedsandeler til mindre selskaper, skriver VG. Verken Netcom eller Telenor ønsker å si noe om hvor mange kunder de mister på grunn av nummerportering.

– Den totale strømmen av kunder er positiv. Antallet GSM-abonnementer økte fra 2,635 til 2,736 millioner fra første til tredje kvartal i 2005, sier informasjonssjef Atle Lessum i Telenor til VG. Chess forteller også om tilvekst i kundemassen, men vil ikke gå ut med det nøyaktige antallet. Netcoms divisjonsdirektør for salg, Morten Birkeland, sier til VG at de er godt fornøyd med fjoråret.

Hvis du ønsker å skifte operatør, kan du gå inn på Post- og teletilsynets pristjeneste Telepriser.no og sjekke hvilket abonnement som gir deg best pris i forhold til bruk. Husk at du må være eier av telefonnummeret ditt for å bestille en portering. Det vil i praksis si at det var du som opprettet nummeret. Et operatørskifte tar vanligvis rundt ti dager.

(Kilder: Post- og teletilsynet, VG)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen