Duket for ny Centrino

Komponentene i dagens Centrino (CPU, WLAN og brikkesett)
Komponentene i dagens Centrino - CPU, trådløst nettverk og brikkesett

"Santa Rosa"-plattformen planlegges å bli lansert i begynnelsen av mai. Dette er neste-generasjons Intel-plattform for bærbare maskiner - med andre ord en ny generasjon Centrino.

Spesifikasjonene på plattformen er foreløpig ikke bekreftet, men det har tidligere blitt nevnt egenskaper som 800FSB, 965-brikkesett, 3G, 802.11n, NAND, "deep sleep" og EFI som aktuell funksjonalitet.

Offisielle navn

Ifølge en artikkel hos taiwanske Digitimes kommer "Santa Rosa" til å bli introdusert under Centrino Pro, Centrino Duo og Viiv. Det skrives også at selskaper som AOpen og Shuttle vil satse videre på kompakte systemer der man bruker mobile plattformer i et desktopmiljø.

T7000 med 800FSB

Samtidig som "Santa Rosa" lanseres, kommer det oppfølgere på prosessorsiden.  T7000-serien med 800 MHz FSB blir introdusert på samme tidspunkt, i form av T7100, T7300, T7500 og T7700.

Det skal nevnes at en rekke produsenter er noe skeptisk til "Santa Rosa", fordi man tror plattformen vil prises høyt. Dette vil uansett endre seg på sikt når Intel begynner å fase ut andre produkter.

(Kilde: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen