Duket for Apple-historie

Selskapet som kan passere alle andre selskaper, i hvert fall i markedsverdi, - heter Apple, skriver epn.dk. Markedsverdien er så stor at det kun er oljeselskapet Exxon som er verdt mer.

Mandag legger Iphone-produsenten frem tallene for fjerde kvartal. Og med forventninger om et overskudd på fem milliarder dollar kan aksjen gjøre nok et hopp i markedsverdi.

Ifølge Guardian vil Apple meddele at de har økt salget med fem millioner iPader og tolv millioner iPhone 4. Salget av iPhone har da økt med 40 prosent siden forrige kvartal. Det er viktig å nevne at iPad i denne sammenheng har kannibalisert Apples egne markedsandeler på de lavere prisede laptop-produktene.

Forrige uke kostet aksjen for første gang over 300 dollar, og kort tid etter børsåpning mandag koster en aksje 318 dollar, noe som gir Apple en markedsverdi på 290 milliarder dollar. Exxon er priset til 333 milliarder dollar.

Forskjellen på de to selskapene har blitt mindre, mest fordi Apple har økt i verdi. Exxon har det siste året mistet elleve prosent av sin markedsverdi, mens Apple har økt sin med hele 69 prosent.

Tidsspørsmål
Skulle Apple ikke bli verdens mest verdifulle selskap mandag anser analytikerne på Wall Street det kun som et tidsspørsmål før dette skjer, da Apple i januar begynner å selge iPhone 4 gjennom USAs største mobiloperatør Verizon.

En kan snakke om et historisk comeback. Sammenligner man med 1997, da Steve Jobs kjempet med nebb og klør for komme inn i det selskapet han ble sparket fra i 1985. På det tidspunkt, i 1997, hadde Apple en markedsverdi på to milliarder dollar.

Hvis Apple inntar toppen av listen som verdens mest verdifulle selskap vil det være en gjentagelse av Microsofts posisjon på begynnelsen av 90-tallet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen