Duften av en Nokia

Designkonsepter er en spennende måte å se hva som rører seg ute i mobilverdenen. Kanskje kan noen av disse unektelige litt spesielle konseptene være en indikator på hvordan mobilene våre vil se ut om noen år.

Spørsmålet er om Nokia Scentsory faller inn i denne kategorien. For mange av designkonseptene har riktignok ikke veldig mye med virkeligheten å gjøre.

Mobil med aromaterapi

Hvorvidt Nokia selv har noe som helst med Nokia Scentsory å gjøre er uvisst. Det som er hevet over enhver tvil er at designkonseptet er laget av en engelsk industridesigner, men om det er på oppdrag fra noen vet vi dessverre ikke.

Som navnet hinter om er lukt en viktig del av denne mobilen. Den skal både kunne sende og motta lukter, noe som kan forsterke opplevelsen av en mobilsamtale. Som det sies i presentasjonen av dette konseptet er lukt uhyre viktig. Vi gjenkjenner som regel en lukt med 65 prosents nøyaktighet etter ett år, mens vi husker mindre enn femti prosent av et bildes detaljer etter kun tre måneder.

Allikevel er nok for mange formen vel så spennende som luktfunksjonen. Telefonen gir nemlig ny mening til begrepet foldemobil. I vanlig lukket tilstand vil den fungere som en helt vanlig mobil, men når den åpnes opp har den både stereohøyttalere, to skjermer og kamera, i tillegg til både temperaturmålere og luktfølerne.

Blant andre interessante funksjoner kan det nevnes aromaterapi og luktidentifisering av mobilens eier.

Les mer om designkonseptet på denne nettsiden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen