Duell OLED vs 4K

(Bilde: Shutterstock / LG / Panasonic)

OLED eller 4K – hva bør du velge?

Vi har tatt for oss to toppmodeller for å finne svaret.

TV-markedet har sett to store nyheter slå inn i løpet av året som gikk, i form av TV-er med 4K-oppløsning og TV-er med OLED-teknologi. Dessverre er det ennå slik at du er nødt til å velge mellom de to teknologiene. Det finnes ingen OLED-TV med 4K, alle skjermene på markedet har vanlig Full HD-oppløsning.

OLED har vært på trappene i en årrekke, og vi var blant annet for et år siden var en tur i Monaco for å få en forsmak på hva vi hadde i vente. Men det er altså først nå teknologien har blitt moden nok til å komme i butikkhyllene. 

4K derimot, var en stor snakkis i hele fjor, og vi har testet en rekke av disse nye skjermene, blant annet Panasonic TX-L65WT600. Denne skjermen koster deg rundt 70 000 kroner i skrivende stund, og er dermed et alternativ i samme prisklasse som LGs nye OLED-TV, 55EA980W.

Så er spørsmålet, hvilken av disse hadde vi valgt dersom vi stod i butikken med pengene klare i hånden?

Størrelse og avstand

Med 4K vil du få en TV som serverer deg fire ganger så mange punkter i bildet, i forhold til hva dagens vanlige flatskjermer klarer. Vi har testet flere 4K-TV-er og en ting har alle skjermene til felles; de har en skarphet du aldri har opplevd maken til.  

Les kommentarene (16)

LG 55EA980W

Panasonic TX-L65WT600

LG 55EA980W   Les mer »

Panasonic TX-L65WT600   Les mer »

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen