Duell OLED vs 4K

(Bilde: Shutterstock / LG / Panasonic)

OLED eller 4K – hva bør du velge?

Vi har tatt for oss to toppmodeller for å finne svaret.

TV-markedet har sett to store nyheter slå inn i løpet av året som gikk, i form av TV-er med 4K-oppløsning og TV-er med OLED-teknologi. Dessverre er det ennå slik at du er nødt til å velge mellom de to teknologiene. Det finnes ingen OLED-TV med 4K, alle skjermene på markedet har vanlig Full HD-oppløsning.

OLED har vært på trappene i en årrekke, og vi var blant annet for et år siden var en tur i Monaco for å få en forsmak på hva vi hadde i vente. Men det er altså først nå teknologien har blitt moden nok til å komme i butikkhyllene. 

4K derimot, var en stor snakkis i hele fjor, og vi har testet en rekke av disse nye skjermene, blant annet Panasonic TX-L65WT600. Denne skjermen koster deg rundt 70 000 kroner i skrivende stund, og er dermed et alternativ i samme prisklasse som LGs nye OLED-TV, 55EA980W.

Så er spørsmålet, hvilken av disse hadde vi valgt dersom vi stod i butikken med pengene klare i hånden?

Størrelse og avstand

Med 4K vil du få en TV som serverer deg fire ganger så mange punkter i bildet, i forhold til hva dagens vanlige flatskjermer klarer. Vi har testet flere 4K-TV-er og en ting har alle skjermene til felles; de har en skarphet du aldri har opplevd maken til.  

LG 55EA980W

Panasonic TX-L65WT600

LG 55EA980W   Les mer »

Panasonic TX-L65WT600   Les mer »

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (16)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen