Dual Opteron synthesizer

Du trodde kanskje at ditt Technics-midi-keyboard fra tidlig 90-tall var sånn nogenlunde "up-to-date"? Vel, møt OpenSynth NEKO 64. Denne synthen drives av opp til to Opteron-prosessorer, 8 GB minne og 40 GB harddisk. Nettverkskontroller, Firewire og USB er også på plass. I bunn og grunn er NEK0 64 en fullverdig PC bygget inn i et "kabinett", som blant annet inneholder et midi-keyboard.

Syntesizeren, eller skal vi si "PC-en", kjører Windows XP Professional og har innebygget LCD-skjerm, men støtter også ekstern skjerm. Med doble Opteron-prosessorer er det naturligvis store mengder prosesseringskraft tilgjengelig. Kanskje skulle man tro et slikt oppsett ville være "overkill" for en syntesizer, men med 128 toners polyfoni kreves en hel del av hardwaren. Den store prosesseringskraften til Opteron-prosessorene fører også til lav latency, og ikke minst mulighet til å adressere 64-bit minne.

Prisen for den råeste modellen er US$ 8445 (ca 60 000 NOK) og levering starter midt i februar. Mer informasjon finnes hos produsenten Open Labs.

(Kilder: Aceshardware/forum, Open Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen