Test

Dual Opteron 244 vs 246

Opteron 246 i et dual-system er utvilsomt noe av det råeste vi har testet så langt. Ytelsen både i tyngre applikasjoner og i spill er vanvittig god, samtidig som multitaskingsegenskapene som et dual-system tilbyr knapt kan sammenlignes med et systemer med én prosessor. Dessverre så "koster det å være kar", og prosessorene har en pris på i overkant av 8000 kroner per stykk. Med andre ord totalt utelukket for folk flest.

Opteron 244 er klokket 200 MHz lavere enn 246, og har altså en klokkefrekvens på 1,8 GHz. Dette høres kanskje lite ut, men tenk følgende: Athlon 64 regnes som en av markedets raskeste prosessorer, kjører på 2 GHz og har halve minnebåndbredden til Opteron. Da kan man kanskje ane at det ligger noe fornuftig bak 2 x 1,8 GHz?

Det mest positive med 244 fremfor 246 er utvilsomt prisen, som rett og slett gjør at den kommer ned på et langt mer overkommelig nivå. I skrivende stund betyr det at den koster i overkant av 3000 kroner mindre per stykk.

Vi tar i denne artikkelen en nærmere titt på hvordan Opteron skalerer i forskjellige applikasjoner. For de som er interessert i teknologien bak Opteron anbefaler vi at de tar en nærmere titt på vår test av Opteron 246.

En stor takk går til AMD som lånte oss CPU-er og Corsair som har levert minnemoduler til vår Opteron-lab.

 AMD Opteron 246

AMD Opteron 244

AMD Opteron 246   Les mer »

AMD Opteron 244   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen