Dual-kjerne G5 "Antares"


IBM Power 5 med 8 kjerner

Ifølge Think Secret og The Register kommer IBM til å lansere en dual-kjerne prosessor i begynnelsen av 2005. Denne er en variant av 90nm PowerPC 970FX og skal etterhvert leveres til Apple for integresjon i ulike Mac-maskiner.

Det rapporteres foreløpig at den vil ha 1 MB L2 cache, noe som er dobbelt så mye som dagens 970FX. Det endelige navnet vil trolig bli PowerPC 970MP, men den vil ikke være pinne-kompatibel med dagens 970/970FX.

Ryktene sier at klokkefrekvensen vil starte på 3 GHz og at systembussen vil kjøre på 1 GHz, men dette er ikke bekreftet informasjon. Ifølge de nevnte nettsteder vil Apple motta de første test-produktene allerede i løpet av august. Dersom alt går etter planen kan vi vel regne med at den offisielle lanseringen står i begynnelsen av 2005 - et godt stykke foran både Intel og AMD.

På toppen av det hele har IBM sagt at de vil være de første i industrien som kan levere prosessorer bygget med 65nm teknologi. Introduksjonen forventes å skje en eller annen gang til neste år.

(Kilder: The Register, Think Secret)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen