Du trenger bare Wi-Fi

Er du lei av lange mobilregninger? Da kan den nye programvaren til Barablu kanskje være noe for deg.

Barablu har nemlig laget en ny programvare for Pocket PC, altså mobiltelefoner med Windows Mobile som operativsystem. Med denne programvaren installert på telefonen, kan du snakke gratis med andre som også har installert Barablus programvare på sin telefon.

Programvaren baserer seg på såkalt VoIP, eller bredbåndstelefoni. For å kunne ringe med Barablus programvare trenger du derfor en telefon med støtte for Wi-Fi, eller trådløst internett. Når du så er innenfor en WiFi-sone, er det bare å sette i gang og ringe. Den du ringer må naturligvis også være innenfor en WiFi-sone for å kunne ta telefonen når du ringer. Du har også mulighet til å ringe til fasttelefoner med Barablus programvare. Dette er imidlertid ikke gratis.

VoIP har de siste få årene blitt mer og mer populært, og Barablu er ikke alene om å tilby programvare som lar deg ringe gratis med mobile enheter. Et annet selskap, Skype, tilbyr også VoIP-programvare til PDA-er. I tillegg tilbyr begge selskapene programvare til PC, som lar deg snakke gratis med andre via datamaskinen.

Mulighetene til å gå utenom mobilnettene når du vil snakke i mobiltelefonen, kan gi mobiloperatører som ikke henger med i utviklingen en økende hodepine de kommende årene. Stadig flere mobiltelefoner har støtte for Wi-Fi, samtidig som produsentene av VoIP-programvare blir flere og flere.

Vi har tidligere skrevet om den fremtidige situasjonen til mobiloperatørene i artikkelen "Slangen i paradiset". Ønsker du å vite mer om Barablus programvare, kan du ta en titt på selskapets egne nettsider.

(Kilder: Barablu, Digital Lifestyles)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen