Du taster ofte feil knapp

Du taster ofte feil knapp

Du tenker ikke over det, men hvis du kommer til et menyvalg på mobilen, velger du ofte det høyre alternativet framfor det venstre – selv i situasjoner der det er raskere å navigere mot venstre. Grunnen til det er at vi som oftest velger å trykke til høyre fordi vi leser mot høyre, viser ny forskning.
 
Vanligvis velger vi bare å gå mot leseretningen – til venstre, altså – hvis vi har gjort en feil og har gått for langt, ifølge Forskning.no.
 
Norsk studie
Professor Frode Eika Sandnes ved Høgskolen i Oslo står bak studien “Directional bias in scrolling tasks: A study of users’ scrolling behaviour using a mobile text-entry strategy”. Han tror resultatene vil ha betydning for utformingen av menysystemer for mobile enheter.
 
- Når vi vet at mange brukere ikke går mot leseretningen kan det være lurt å plassere viktige og mye brukte menyvalg fra venstre mot høyre i synkende viktighetsgrad, forteller han til Forskning.no.
 
- I reklame er også dette fenomenet velkjent, fra venstre-mot-høyre, topp-til-bunn brukes for å kontrollere hva som fanger vår oppmerksomhet, sier Eika Sandnes.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen