Batteriet vil måtte lades oftere fremover fordi vi bruker mobilene våre mer.
Batteriet vil måtte lades oftere fremover fordi vi bruker mobilene våre mer. (Bilde: Nokia)

Du må lade oftere

Mobiltelefonene vår gjøre mer og mer enn bare å ringe for hvert år som går. Utviklingen av ny teknologi i mobiler går i et rasende tempo, men det samme kan ikke sies om batteriteknologien telefonene bruker. Ifølge en rapport fra analyseselskapet Strategy Analytics har nemlig batterikapasiteten økt med bare fire prosent hvert år de tre siste årene.

Dette står i skarp kontrast til hvordan vi bruker mobilene våre. Flere og flere surfer på nettet, hører på musikk og gjør annet som tapper batteriet for strøm. Strategy Analytics har kommet frem til at vi mot 2015 vil surfe, bruke sosiale nettverk og navigere med mobilene våre mye mer, og at dette vil kreve 30 prosent av batterikapasiteten, mot 9 prosent som er snittet i dag.

Du må lade oftere

Dermed vil mobilbrukere oppleve at batterikapasiteten på mobiltelefonene deres går ned i årene som kommer. Dette vil selvsagt avhenge sterkt av hvordan telefonene blir brukt, men snittet må lade oftere.

Analytikerne har kommet frem til at tiden mellom ladinger vil gå ned med 4,8 prosent år for år fra nå til 2015.Og det vil neppe bli bedre før ny teknologi er på plass, skal vi tro Strategy Analytics.

Ny teknologi vil bedre situasjonen

Lyspunktet er imidlertid at det ventes at nye teknologier som sølv-sink-batterier og brenselceller skal erstatte dagen litium-ion-batterier. I tillegg ventes det at telefonene også vil ta i bruk mer strømsparende teknologi som lavenergiskjermer og symmetrisk multiprossesering.

(Kilde: cellular-news.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen