Du kan miste lappen

De fleste som blir tatt i å bruke mobiltelefon uten håndfri i bil, mottar en bot på 1300 kroner. Men er du riktig uforsvarlig, nøler ikke politiet med å inndra førerkortet ditt.

Nylig viste en forskningsrapport utført ved universitetet i Utah i USA at du har fem ganger så stor sjanse for å forårsake en ulykke når du snakker i mobilen mens du kjører, enn når du ikke bruker mobil. Mer om rapporten kan du lese i saken "Mobilprat verre enn promille".

I dag kunne BT.no fortelle at politiet i sist torsdag stoppet hele 22 bilførere med mobiltelefonen i hånden i løpet av én eneste time på Nøstet i Hordaland. Samtlige fikk hver sin bot på 1300 kroner.

Kjører på rødt
- Vi kan faktisk se at førerne ikke er så oppmerksomme på trafikken når de snakker i mobiltelefonen. Tre-fire av dem som ble stoppet, kjørte på knallrødt lys i lyskrysset etter observasjonsposten. Der er det også et fotgjengerfelt. Jeg er slett ikke sikker på at de er klar over at de kjørte på rødt, sier politiførstebetjent i trafikkseksjonen ved Hordaland politidistrikt, Jens Kleppe til BA.no.

Selv om ingen av bilførerne fikk hardere straff enn bøter, forteller Kleppe at politiet har muligheter til å gå mer drastisk til verks hvis de ønsker det.

- I tilfeller med spesielt graverende kjøring kan vi ta førerkortet fra bilføreren. Det er ikke så lenge siden sist det skjedde, sier han.

De som blir tatt på fersken med mobiltelefonen opp til øret, har forskjellige forklaringer. Kleppe forteller at de fleste mobilsynderne skylder på at noen i nær familie ringte og at de bare måtte ta telefonen. Andre igjen, skylder på viktige samtaler i forbindelse med jobben.

(Kilder: BA.no)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen