Du jobber bedre med stor skjerm

Du får ikke overraskende gjort mer på en større skjerm
Nå er det dokumentert: Du får gjort mer på en større skjerm
(Bilde: iStock)

En nylig undersøkelse viser ikke overraskende at du trolig jobber bedre ved PC-en hvis du har en stor skjerm. Ved å bruke en 24-tommers skjerm istedenfor en 18-tommer, kan du ifølge undersøkelsen gjøre unna arbeid som ellers ville tatt deg 8 timer, på 5,5 timer.

Undersøkelsen er et samarbeid mellom Universitetet i Utah og NEC, hvor sistnevnte som kjent er en produsent av skjermer.

Under testningen ble forsøkspersonene satt til å bruke både én enkelt 20-tommers skjerm, to 20-tommers skjermer, én 24-tommers og én 26-tommers skjerm. De fikk deretter beskjed om å utføre arbeidsoppgaver som tekstredigering og regneark etter tur.

I tillegg til at forsøkspersonene jobbet bedre med større skjermer, viste det seg at én enkelt bredskjerm er best for tekstredigering, mens to skjermer ved siden av hverandre kan være gunstigst for arbeid med regneark.

Jobber best med bredskjerm

Som om ikke det var nok, viste det seg at de som ikke hadde erfaring med oppgavene de utførte fra før, presterte best ved å bruke én enkelt bredskjerm uavhengig av arbeidsoppgaven. De som hadde erfaring med tekstredigering og regneark fra tidligere, jobbet like godt med både én og to bredskjermer foran seg. De jobbet imidlertid langt dårligere foran skjermer med vanlig format.

Les undersøkelsen i sin helhet hos NEC (PDF-dokument).

(Kilder: NEC, Wall Street Journal, Photography Blog, Coding Horror)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen