Du får ikke surfe på toget

NSB har samarbeidet med den mobile bredbåndsleverandøren Ice for å tilby raskt nett på Gjøvikbanen. Flere andre strekninger langs jernbanen i Norge har også delvis dekning. Det er imidlertid lite som tyder på at total dekning langs jernbanenettet vil komme.

- Vi har to utfordringer når det gjelder utbygging på tog. Det ene er at toglinjene ofte er langt unna allfarvei så det blir vanskelig for oss å bygge basestasjoner. Det andre er at togsettene i seg selv blokkerer signalene våre, sier dekningssjef Anne Solveig Olstad i NetCom til Dagens it.

Ekstra dyrt
Hverken NetCom eller Telenor vil prioritere utbygging langs jernbanen, selv om de vil ha dekning på Flytoget og de mest trafikkerte pendlerrutene. Økonomien i utbyggingen brukes som en begrunnelse, siden det er ekstra dyrt å bygge ut nett for tilgang i bevegelse.

- Vi har dekning der folk er stasjonære. På vintersportssteder og i hyttefelt, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor til Dagens it.

Ice har også det samme problemet, selv om de allerede har langt bedre geografisk dekning. NSB vil på sin side gjerne gi kundene sine et godt tilbud, men vil se an situasjonen.

- Vi kjører et prosjekt med Internett på toget på Gjøvikbanen nå frem mot sommeren. Så får vi ta erfaringene fra det videre til andre linjer, sier kommunikasjonssjef Anne Rygg i NSB til Dagens it.
 

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen