Du får ikke si "netbook"
Teknofil

Du får ikke si "netbook"

Små minimaskiner av typen MSI Wind, Asus Eee og Acer Aspire One kalles for "netbook" i engelsktalende land på grunn av sin enkle oppbygning og fordi de primært kan brukes til surfing. Det vil det amerikanske datafirmaet Psion ha en slutt på.

Har "netbook" som registrert varemerke
Ifølge svenske IDG er firmaet nå på krigsstien ovenfor alle som benytter seg av ordet "netbook" på sine nettsider. Firmaet utviklet i 2000 en svært enkel maskin som nettopp het Psion Netbook. Maskinen har for lengst forsvunnet fra markedet, men Psion hevder de fortsatt har retten til bruken av dette ordet.

- Psion setter pris på sin varemerkeregistrering og din bruk av begrepet "netbook" kan skade denne registreringen. Vi ber deg derfor slutte å benytte dette begrepet. Lignende brev blir nå sendt ut til andre som feilaktig bruker vårt registrerte varemerke, skriver Psion i et brev de sender ut i disse dager.

Kommer neppe med ny netbook
Psion har samtidig tilsynelatende ingen planer om å relansere sin egen nettmaskin. I dag har de helt sluttet å produsere artikler til forbrukermarkedet og har heller skiftet fokus til industriutvikling. Det spørs om deres brev vil medføre en endring av hvordan minimaskiner omtales i engelskspråklige land.

Psion sitt brev er i første rekke sendt ut til nettsteder som har et spesielt fokus på minimaskiner.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen